Treceți la conținutul principal

Chiftelute de post


Ingrediente:
-o cana fulgi de ovaz
-3-4 cartofi dati pe razatoarea mica
-100 g soia granule(fiarta si scursa bine)
-o capatana de usturoi curatat si pisat
-condimente(sare,piper,boia,leustean,patrunjel,etc.)
-un ou(cand e post se poate foarte bine si fara)

Preparare:
-se inmoaie fulgii ca si aici,se amesteca cu restul ingredientelor si se formeaza chiftelute de forma dorita(eu le-am facut cu ajutorul unor forme de biscuiti),se dau la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei,se coc la temperatura potrivita(avem grija sa le intoarcem odata in acest timp)
-se pot praji si in ulei,dar...nu sunt la fel de sanatoase si dietetice

Le-am servit alaturi de salata,maioneza de usturoi,si mustar,dar merg si cu o garnitura alaturi,sau simple,pe post de gustare(seamana cu chips-urile daca le faceti mai subtiri...)

Comentarii

  1. Cred ca sint bune, dar ce post mai vine?ß O zi buna! Cami

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai nu conteaza daca e post sau nu,eu le prefer in locul celor de carne...:)
    Si tie o zi buna,Cami!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hi Carmen,

    o minunatä Alternative la Carne .
    De la Gust asa fäcute nu trebuie sä se ascundä in Spatele la alea cu Carne.
    Le-ai dat fein Design. Compliment

    Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Jacob!Hmmm,mie mi se par mult mai bune decat cele cu carne,mai ales daca le faci la cuptor,le poti papa asa,simple,ca si snack!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si unde gasesc eu fulgi in Beclean?:-<

    RăspundețiȘtergere
  6. Adiutza draga,cred ca sunt la Mega,daca nu incearca la Corex...Dar sigur sunt mereu la farmacia naturista,aia peste drum de peco,langa piata mica...De acolo ia mama mereu...Iar daca ai drum la Bistrita,la Kaufland is mai ieftini...:)))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar