Treceți la conținutul principal

Fasole batuta

Era mancarica mea preferata cand eram mica(si acu' e,doar ca mai am cateva :)
Banuiesc ca toata lumea stie cum se face,dar nu toata lumea stie cum o fac eu :))
Dar trec la reteta fara prea mult bla-bla,ca suntem oameni grabiti,nu? ;)


Ingrediente(4-6 portii)

- 600-700 g fasole alba cu bob mare,sau pestrita,tot cu bob mare
-1 ceapa mare
-4-5 linguri ulei
-3-4 linguri ketchup de casa,sau putina pasta de ardei
-1-2 lingurite boia dulce
-sare
- o ceapa si un morcov mare(obtional)
-usturoi pisat,dupa gust

Pregatire:
-punem fasolea aleasa si spalata la umflat cu 8-10 ore inainte de a o fierbe.
-eu dau un clocot la fasole in prima apa,dupa care schimb apa cu alta clocotita,unde pun un morcov si o ceapa,si sare(cam o lingura mai micuta :)-facand asa mai scapati de balonarea si gazele neplacute care le da fasolea :)
-fierbem la foc mijlociu pana fasolea se sparge usor intre degete(daca scade apa completati cu apa fierbinte,nu rece!!)
-cand fasolea e fiarta tocam o ceapa si o calim putin in apa cu ulei,adaugam boia,ketchup si fasolea strecurata(pastrati apa in care a fiert),si morcovul fiert,daca va place :)
-pasam fasolea cu un blender vertical,diluam cu apa in care a fiert ca sa ajunga la consistenta dorita,mai punem pe foc sa dea un clocot,oprim focul,adaugam usturoiul dupa gust si servim alaturi de salata de varza,varza murata,muraturi,ceapa si ce mai vreti voi :D

Na,v-am facut pofta?Spor la ales,ca de gatit se gateste singura :)



Comentarii

  1. Carmen, dacă atunci când schimbi apa, o înlocuieşti cu apă rece, fasolea se fierbe mult mai repede! Iar sarea se pune întotdeauna la final ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am pus odata apa rece,si nu mi-a mai fiert fasolea :)
    Iar sare daca nu pun de la inceput sotul nu mananca,ca zice ca se simte gust de 'nesarat' :) :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Haha, eu daca fac asa cum spui tu, nu fierbe nici în 3 ore ... Weird :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :D La mine fierbe in o ora,max o ora jumatate :)
    Tin minte ca era acu 6 ani,si nu stiam ce are de nu mai fierbe,am sunat-o pe mama :) Si mi-a zis,apa fierbinte,fata mea!:D :D
    Si acu ma cutremur la gandul boabelor ce nu voiau sa sa inmoaie :):D

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta ta nu mai are nevoie de imbunatatiri sau alte sfaturi inutile! E foarte yammy si cand o gusti te duce in Paradisul Bunatatilor,unde numai Carmen are cheia!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristiana draga,mie imi plac sfaturile,stai linistita!:)) Doar ca unele nu mi se potrivesc,nu inseamna ca altele nu-mi prind bine :)

    De sare adaugata la sfarsit stiu de ex pentru mai multe leguminoase,dar barbatu' meu e ca el :))

    RăspundețiȘtergere
  7. exact asta voiam sa fac eu azi, dar m-a tras pe sfoara rucola aia :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-ai facut pofta de cateva zile si aseara am pus la inmuiat fasolik si astazi am pus-o la fiert.Sper sa imi iasa buna ca a ta :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Georgiana, cu siguranta o sa iti iasa :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar