Treceți la conținutul principal

Paste alla'arrabiata

Cum a fost pentru voi Craciunul? Pentru noi a fost tare linistit, exact cum l-am dorit. Noi 3, cu mancare nu chiar tipica poporului roman in asemenea ocazii :) Adica mamaliga cu branza in Ajun(mvaaaai!!! :)) -asta se intampla cand sarmale&Co. nu-s mancaruri de ocazie la noi, ci de pofta in tot cursul anului, si nu ai nici musafiri :))- si paste in marea zi. Si despre ele e vorba in postarea asta, asa ca sa va zic odata cum le-am facut!

Ingrediente- 4 portii-

-400 g paste (eu aveam fundinte, copilul s-a bucurat- si ala din mine, clar! :)
-400 g rosii pasate( conserva pusa de voi sau cumparata)
-3 catei mari de usturoi
-1 ardeu iute
-o lingura de ulei
-putina sare, oregano, busuioc


Preparare:

-pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj
-rosiile se fierb 1-2 clocote cu usturoiul pisat,ardeul iute tocat(puneti dupa gust!)  si condimentele,la sfarsit se pune uleiul
-pastele scurse se amesteca cu sosul, se pun in farfurie si se servesc presarate cu parmezan. Siiiimplu si mmm,cat de bun! :)

Voi ati mancat ceva atipic de Craciun? :)

Comentarii

  1. mmmmm... super bune! pai eu nu am mancat nimic tipic:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Miam.....arata delicios Carmen! La noi s-a mancat supa de pui, friptura de pui si cine a vrut-carnati de casa! In rest cozonac, tiramisu si o rulada cu ciocolata, ca desert! Aveam pofta de sarmale, dar mama mea a zis ca face saptamana asta (eu nu ma pricep sa le fac, ca n-as fi stat prea mult pe ganduri). Oricum la noi in familie numai tata consuma toba, piftie, caltabos si alte preparate traditionale, dar nici el nu mananca decat un pic, sa isi faca pofta. Cred ca avem unele dintre cele mai grele mancaruri traditionale de pe mapamond....din aceasta cauza tot mai multi romani ajung la spital de Sarbatori! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot ce am descoperit pe acest blog este atat delicios cat si cu mult gust realizat. Va felicitam si va uram sarbatori fericite si un calduros: La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aurora, sunt cele mai bune si rapide paste :)

    Mmmm, supa de puuuuui, nu am mai facut de 2 saptamani, pentru sambata o sa fac, ca sunt disperata dupa ea :)

    Eu piftie mananc cu placere, dar vegetariana sau din pui :)

    Ah, romanii si exagerarile, ma ingrozeste :(((

    Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan si Ionela Dumitru, multumesc pentru aprecieri si urari! Sarbatori minunate si voua!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar