joi

Supa taraneasca de post

Nu stiu cat e de taraneasca dar eu asa am botezat-o acum cativa ani, cand am luat supa de pastai si cartofi a mamei si am adaptat-o poftei de moment. A iesit o supica (sau ciorba mai bine, dar eu nu pun nimic acru pe ea) care place tuturor :)
Incercati-o, e incredibil de rapid de facut :)

Ingrediente:

-5-6 cartofi mari( dar nu din aia mutanti :)
-300 g mazare congelata
-400 g fasole verde congelata
-2 morcovi
-1 ceapa mare
-2-3 linguri ulei
-4-5 linguri ketchup de casa( sau pasta de tomate amestecata cu pasta de ardei)
-o lingurita boia dulce, sare,5-6 boabe de piper
-2 linguri legume uscate fara sare si glutamat (sanovita de exemplu)
-verdeata (telina, patrunjel, leustean- pun de care am la indemana)

Preparare

-Cartofii se curata,spala si taie cubulete, ceapa se taie fin,morcovii se rad pe razatoarea mare, se pun toate ingredientele intr-o oala peste care se adauga 3 litri apa si se fierbe la foc mic! :) Mai simplu de atat nici ca se poate! :)

Se serveste cu smantana sau fara si mie imi place la nebunie cu salata de ceapa pe langa :)

5 comentarii:

  1. Delicioasa!
    Uite o asa ciorba trebuie sa fac si eu! :)
    (Te-ai apucat de turta dulce? :D )

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa faci, ca e buuuna :))

    Daaa,cum sa nu :)) Am gasit reteta... Si ma pregatesc psihic :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place supita!!Mmm, e tare buna!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Licuta, chiar e :) Favorita familiei :)) Pup back

    RăspundețiȘtergere
  5. arata bine si gustoasa, e numai buna acum in perioada asta rece :)

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un comentariu! ♥