Treceți la conținutul principal

Gogosi coapte

Ador gogosile. Cine nu le adora? Dar... exista un daaar mare... Prajeala nu face bine, nu e sanatoasa, si totusi pofta e mare...
Si atunci ma apuc eu frumusel si fac reteta mea obisnuita de gogosi pe care le coc in cuptor! Maaare surpriza! Au fost cele mai bune gogosi ever, am si martori :)))


Ingrediente(cca. 35-40 de cerculete cu bilutele aferente )

-1 galbenus de ou
-7 linguri de zahar brun
-1 cubulet de drojdie sau cca 9 g de drojdie uscata
-400 ml lapte
-un praf de sare
-coaja rasa de la o lamaie
-4 linguri de ulei
-faina 650 g

Preparare:

-se framanta un aluat moale din ingredientele de mai sus, la sfarsit se incorporeaza uleiul
-se lasa la crescut 40 minute, se intinde pe planseta unsa cu ulei o foaie de cca. un cm grosime si se decupeaza cerculete, sau alte forme, dupa dorinta
-se lasa la crescut alte 15 minute si se coc in cuptor, in tava unsa cu un pic mai mult ulei (dar nu balta :), se intorc sa se rumeneasca pe ambele parti daca cuptorul nu coace uniform

-se servesc pudrate cu zahar, cu dulceata, sau cum am facut noi, cu ganache de ciocolata. De pudrat le-am pudrat doar pe cele pentru poza :))


Sunt tare bune, usor crocante cand sunt proaspete. Daca va mai raman, pastrati-le in pungi de plastic, ca sa ramana proaspete :)

Comentarii

  1. ce bine suna, maine dupa examen sigur fac reteta :d

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa imi spui daca ti-au placut :)

    Eu planuiesc sa le refac, ca s-au dus repejor...

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde stau eu nu gasesc cubulete de drojdie proaspata, doar praf ... Ai cumva idee cate grame ar trebui sa pun?
    Mercic mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult, le voi incerca diseara, pustiul meu va fi incantat cu siguranta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. imi permit un comentariu general care cred ca ar prinde bine blogului. Ar trebuie sa fie posibil la orice blog culinar sa poti printa dintr-o apasaree de buton reteta. Stiu ca se poate am mai vazut pe alte bloguri. NIci eu nu am optiunea asta fiindca nu stiu cum se face. Daca descoperi tu cum (desi eu sunt in wordpress) ti-as fi indatorata sa-mi spui cum se face. Acu o sa copiez cu copy+paste ca sa o printez sa o pun in folie sa o am langa mine cand ma apuc dupa masa de gogosi. Noi o sa avem langa dulceata si sirop de artar langa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelente gogosile! Am incercat si noi reteta si am fost multumiti de cum a iesit. Mai ales ca ne-am si distrat deoarece le-am modelat cu forme (luna, inima, stea samd).Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim- cu placere, sa ne spui daca ti-au placut! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceska, multumesc!
    Si eu ma gandeam cum sa fac, inca nu am gasit modalitatea, dar daca gasesc te anunt! :)

    Si... sa imi spui cum ti-au iesit gogosile :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Vreau sa iti zic ca au iesit delicioase :) voi posta si eu pe blogul meu despre ea. Super, multumesc :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie nu mi-au iesit! Probabil prea putina faina, prea multa drojdie -nu stiu. Am avut doar drojdie uscata, fara indicatie de gramaj spunea doar ca e pentru 500g faina, echivalent a unei 1/2 cub drojdie proaspata. Asa ca am pus doua plicuri dar nu am ajuns la 800g faina fiindca mi s-a parut ca aluatul seamana cu descrierea ta. Nu indraznesc nici sa pun poze. Dar o sa repetam experienta cu drojdie proaspata curand. Desi gustoase au fost.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ceska, imi pare tare rau...
    Ce anume nu a iesit? A fost aluatul prea moale? Nu s-au modelat bine?

    RăspundețiȘtergere
  12. Am uitat sa specific: aluatul l-am preparat in masina de paine si proportiile faina-drojdie-lapte nu le-am respectat prea mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. Grozava idee! Si eu ma feresc de gogosi din acelasi motiv, dar puse la cuptor sigur sunt mult mai sanatoase decat imbaiate-n ulei :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Clipamea, eu sincer sper sa fie, oricum nu m-am simtit deloc rau dupa ele, gen arsuri la stomac, deci categoric sunt mai ok decat alea scaldate :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar