Treceți la conținutul principal

Lipii

Lipiile sunt slabiciunea mea. Le ador cu sos de smantana cu usturoi si marar, salate sau la kebab homemade :)
Reteta asta e perfecta, dupa mai multe incercari mi-ai iesit in sfarsit cum le-am vrut!:)

Ingrediente(6 lipii maaari sau 12 mici)

-200 ml apa
-1 cub de drojdie
-o lingurita zahar
-un praf de sare
-cca. 400-450g faina(cat sa iasa un aluat foarte tare)
-o lingura de ulei

Preparare:

-Se amesteca drojdia cu zaharul,apa, sarea, se pune faina si se framanta un aluat foarte tare, la sfarsit se incorporeaza in el uleiul
-se lasa la crescut cca 30 minute, dupa care se imparte  aluatul in 12 dau 6 mingiute
-pe o suprafata ce nu se lipeste (ideal sticla, dar merge si pe un blat normal, caz in care trebuie presarata putina faina) se intind lipiile foooarte subtiri si se pun la copt intr-o tigaie neaderenta (ceramica, ca sa fie si sanatos :) la foc mic. Trebuie sa se rumeneasca frumos si sa faca gaura mare in centru, ca un buzunaras.
-se servesc calde, sau se pastreaza intr-o punga de plastic dupa racire, pentru a nu se intari

Sunt minunate, trebuie sa le incercati neaparat!

Comentarii

  1. arata genial! abia astept reteta:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi plac lipiile cu usturoi si cascaval, sau usturoi, rosii si rozmarin. Multumim de reteta, chiar o voi incerca; nu am facut pana acum, dar peste tot pe unde merg imi iau lipie. Ghinionul meu ca acum in Deva nu am gasit, sau poate nu am nimerit eu bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, mmm... suna bine ce zici tu :)

    Sa le incerci neaparat, nu se compara cu cele cumparate :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sau cu diferite dipps. Le iubesc cu guacamole.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, cu sosuri sunt minunate :)

    Ah, guacamole si eu nu suntem mari prieteni :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai lasa-ti timp cu guacamole, nici mie nu mi-a placut la inceput dar de pe la sf anului trecut il fac pentru mine (baietii nu servesc) aproape saptamanal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa mai incerc fara lamaie, eu si cu aia nu ma impac in preparatele sarate :( Sotul in schimb... :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar