luni

Nucile de sapun si detergentii naturali

Campania de testare organizata de nucidesapun.ro  s-a terminat de multisor si eu nu am reusit sa scriu nimic pe blog... Am vrut sa le testez mai mult, sa nu scriu dupa prima parere si sa risc sa fiu nesincera...

Am primit pentru testare 100 g nuci de sapun alaturi de un saculet, 100 ml detergent lichid pentru rufe, 100 g inalbitor ecologic, 250 ml detergent lichid concentrat din nuci de sapun plus o hartie cu instructiunile de folosire :)Acum, cu surle si trambite, incepem prezentarea vedetelor, nucile de sapun - (un kg de nuci fiind suficiente pentru cca. 400 de spalari!! ) :)

Desi sunt numite nuci ele de fapt sunt fructul unei specii unice de arbori, Sapindus Mukorossi, cojitele fructelor continand o substanta numita saponina, cu actiune de surfactant natural ce se elibereaza in contact cu apa fierbinte (peste 40 de grade ).
Nucile se pot folosi atat in forma naturala cat si pentru prepararea diferitilor detergenti( vreau sa incerc si eu si o sa va vorbesc despre experienta ).

Eu le-am folosit in cel mai simplu mod posibil, am pus 10 jumatati in saculet, pe care l-am legat cu grija si l-am bagat in cuva masinii, intre haine.  Am pornit masina la 60 de grade si am asteptat cu sufletul la gura :)
Rezultatul a fost foarte multumitor, hainele erau curate si miroseau a proaspat nu a chimicale!
Le-am folosit si pentru haine albe, in combinatie cu inalbitorul ecologic, (necesar pentru spalarea hainelor albe cu nuci de sapun, sau inlocuibil cu bicarbonat de sodiu) si am fost surprinsa de puterea de innalbire!

Singurul lor minus e ca trebuie sa speli la o temperatura mai mare de 40 grade, si unele haine nu permit asta, daaaar... exista o alternativa minunata! :)


Alternativa este dragul detergent lichid  pentru rufe in special colorate, obtinut din nuci de sapun, care poate fi folosit si la temperaturi mai mici si chiar pentru spalarea manuala. Lasa hainele curate si cu un miros mult mai intens, de citrice :)

Cat despre detergent lichid concentrat din nuci de sapun, trebuie sa recunosc, sunt indragostita de el! Nu ma pot opri din laude la adresa lui!
Am spalat cu el faianta (chiar si stropii de grasime de la bucatarie dispar fara efort), gresia, parchetul, aragazul (la fel, fara efort! ) si pe el scrie ca se poate folosi pentru curatarea geamurilor si a tuturor suprafetelor de sticla, ceramica, plastic! De metal nu scrie nimic, dar aragazul meu nu pare sa fi suferit catusi de putin :)
Eu l-am folosit doar diluat (un capacel la 5 litri de apa) , dar pentru suprafete cu pete dificile se poate folosi si nediluat si se lasa sa actioneze...

Detergentii incercati de mine sunt ideali daca vreti o alternativa ecologica si economica la cei din comert, dar oferta de produse a celor de la nucidesapun.ro nu se incheie aici! Pe site au o multime de alte produse minunate, pe care va invit sa il descoperiti aici. De asemenea site-ul lor e plin de informatii utile, nu ezitati sa il rasfoiti :)

O saptamana linistita si curata, dragii mei! :*

2 comentarii:

Lasa-mi un comentariu! ♥