Treceți la conținutul principal

Prajitura Tavalita

Sau Lamington, sau cum scrie in caietul mamei, Cocus Maria. Mie imi place sa ii spun Tavalita :)
Sotia fericita mi-a amintit de prajitura asta, pe care nu am mai mancat-o de 2 sau 3 ani, si a fost musai sa caut reteta mamei si sa o prestez. A iesit exact cum mi-o aminteam...
Ingrediente blat:

- 13 linguri zahar (eu am folosit zahar brun)
-10 linguri ulei
-8 linguri lapte
-2 oua
-2 linguri de miere
-24 linguri faina
-o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie sau otet

Crema:

-100 g zahar
-100 g unt
-1 lingura mare cacao
-5-6 linguri de lapte
-nuca macinata sau nuca de cocos

Preparare:

-se bat bine ouale cu zaharul, dupa care se incorporeaza restul ingredientelor pentru blat si se da la copt intr-o tava de 30/25 cm tapetata cu hartie de copt.
-blatul se testeaza cu o scobitoare si daca aceasta iese uscata si prajitura e usor rumena e gata
-dupa ce se raceste blatul se taie in patratele de cca 3-4 cm care se trec printr-o crema obtinuta din
zahar, unt, cacao si lapte, fierte 1 minut.
-se trec cubuletele prin crema fierbinte (aveti grija la degete ) si pe urma prin nuca macinata.

E tare rapida si usor de facut, cel putin mie asa imi pare!:)
Care e prajitura copilariei voastre?



Comentarii

  1. Seamana cu prajitura Luiza a bunicii mele din Ardeal:D!! :D Yummy!!!
    Prajitura mea preferata era Ascota (blat de cioco, crema de vanilie - una super buna si ciocolata de menaj - din aceea buna de tot, de pe vremuri- rasa deasupra... yum yum.. nu am mai mancat de mult:()
    rux

    RăspundețiȘtergere
  2. e si preferata mea din copilaria. asa si si cu nuca de cocos, super bunaaaa. daca nu ar ingrasa mai mai ca m-as incumeta sa o fac si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Copilarim- Prajitura asta are multe nume :)
    Si eu mai am cateva retete de praji preferate din copilarie, trebuie sa le fac pana nu pierd retetele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Giovanna draga, cine ti-a zis ca ingrasa? :)) Minteeee! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca mi-ai dat o idee pentru Sf. Ion, ca abia am terminat tortul, nu mai merge inca unul, nu? O sa ma sui pe cantar si va spun eu daca ingrasa. Bine ca n-am terminat (inca) mierea de la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa o faci neaparat si sa imi zici daca iti place :) Mierea e buna? :) ;)
    Nu ingrasa, seriooos... :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Suuuper mierea, merge al naibii de bine cu paine prajita unt si ceai dimineata. Mai am cat sa fac prajitura :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Na, ma bucur ca pana la urma ati sacrificat ursul :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar