miercuri

Tort cu jeleu de portocale si crema de ciocolata

Sotul a vrut un tort simplu, gustos, iar eu m-am conformat :)  E un pic cam prea simplu dupa parerea mea (la decor ma refer), dar la gust a fost wow, s-a mancat pana la ultima firimitura :)


Ingrediente:

-un blat alb dupa reteta de aici
-300 ml smantana de frisca
-300 g ciocolata amara sau cu lapte, dupa preferinte
-4 linguri de amidon
-400 ml suc de portocale proaspat stors
-3-5 linguri de zahar, dupa gust

Preparare:

-se prepara ganache-ul de ciocolata astfel: ciocolata rupta bucati se topeste cu frisca, se da compozitia la rece cateva ore, dupa care se bate bine cu mixerul pana se intareste

-se prepara jeleul astfel: sucul de portocale se amesteca cu zaharul, dupa gust, se inglobeaza amidonul si se fierbe amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa compozitia

-se taie blatul in trei, un strat se pune in tava cu inel detasabil, peste se pune jeleul de portocale, iar un strat de blat si un strat de ganache de ciocolata.
-se da la rece 2-3 ore, dupa care se orneaza cu restul de ganache dupa inspiratie :))



2 comentarii:

  1. A trecut Firicica pe-aici exact cand ma uitam la tortul tau si a zis: ce bine arata tortul ala!!! Deci...simply the best

    RăspundețiȘtergere
  2. Ina, multumesc :)) a fost tare gustos, dar aspectul m-a dezamagit :((

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un comentariu! ♥