joi

Supica de praz

Tocmai cand credeam ca vine primavara de-a binelea... paf un frig si un vant de-ti ingheata si maduva...
Si pe o vreme asa capricioasa ce-i mai bun pentru trup si suflet daca nu o supica calda? Poate doar o baie fierbinte si o plapuma pufoasa :)


Ingrediente:

-1 fir praz de marime mijlocie
-2 morcovi mari
-1 pastarnac
-o telina micuta sau/ si o radacina patrunjel
-o lingura amestec de legume pentru supa fara sare si glutamat (de la magazinele naturiste sau facut in casa)
-2-3 boabe piper
-sare dupa gust
-o lingurita de ulei
-taitei sau paste scurte

Preparare:

-legumele se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele ( albiturile se pot lasa intregi si scoate la sfarsit, daca nu va plac in farfurie :)
-se pun radacinoasele in 3 litri de apa la fiert, cu condimentele dupa gust, pana sunt fierte, se adauga prazul si pastele si se mai fierbe supa pana sunt pastele patrunse (2-3 minute maxim), se pune uleiul inainte de a inchide focul.
-se serveste supica fierbinte, cu multa, multa pofta!:)

Voi ce ati mai gatit pe vremea asta? :)

6 comentarii:

  1. si la noi azi a fost foarte vant, acum ploua. maine am exact supa asta in plan :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-mi spui draga mea daca ti-a placut :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-nu-na-ta! i-am pus galuste in loc de paste ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ah, asa nu am incercat-o inca, ca mereu o fac cand nu am oua in casa, nush de ce :))) Dar promit sa o incerc curand, ca tare-mi mai surade ideea :)

      Ștergere
  4. Si eu am facut supica asta... e delicioasa! Multumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere, ma bucur ca a fost pe placul tau! :)

      Ștergere

Lasa-mi un comentariu! ♥