vineri

Dovlecel pane la cuptor

Minunatii astia sunt de acum 3 zile. Nu ca m-as fi linistit si as fi tinut cuptorul inchis dupa ei... Nuuu, nici pe departe. Acum am scos o tava uriasa de prajitura cu mar si i-a luat locul o alta, cu cartofi. Noroc cu bucataria nou-plasata, altfel as muri sufocata.
Dar voi  trebuie sa stiti ceva: chiar daca nu pare, astia( dovleceii) fac mai putina caldura in casa si se prepara mai usor decat cei in tigaie. Plus ca sunt mai sanatosi si savurosi. Merita sa ii incercati :)



Sa trecem odata la reteta, pana nu va plictisiti de tot :)

Ingrediente:

-2 dovlecei medii
-2-3 oua
-o ceasca apa
-sare, condimente dupa gust
-faina cat sa iasa un aluat fluid, ca si la clatite

Preparare:

 Curatam dovleceii, ii taiem felii mai grosute( jumatate de cm) ii presaram cu sare si ii lasam nitel sa se scurga zeama.
Intre timp preparam aluatul din oua, apa, sare, condimente, faina si trecem prin el feliile de dovlecei. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei si bagam tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor feliile. Dupa coacere ii acoperim pentru cateva minute daca vrem sa fie mai moi. Mie imi plac la nebunie cu salata de rosii cu muuulta ceapa, dar ii puteti servi cu mujdei sau alta salata pe placul vostru :)

PS: eu am dat unele felii prin fulgi de porumb pisate, puteti incerca cu 2-3 bucatele, sa vedeti daca va plac.

Voi ce ati mai pregatit pe canicula? :))

Un weekend minunat,
Carmen

8 comentarii:

  1. Eu sunt fan dovlecei!! ah ce bine arata:D

    rux

    ps: hitul verii la mine - sote de dovlecei pe care apoi ii imbrac intr-un fel de omleta:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci :)
      Hmm, suna bine ce zici tu acolo, cred ca e mai rapid ca pane-ul clasic :)

      Ștergere
  2. Si mie imi plac mult dovlecii.Multumesc pentru reteta, o sa fac si eu caci in ultimul timp ma feresc de prajeli

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere, sper sa iti placa :)
      Si eu ma feresc de ea, de aceea incerc tot felul de mancaruri la cuptor :)

      Ștergere
  3. ce idee minunata! chiar ma gandeam ca sa mai fac din dovlecei ca am f multi si nu mai stiu ce sa incerc. ciorbita am facut, ghiveci am facut, budinca am facut, de prajit nu prajesc nmimic.... dar uite ce idee minunata ai tu! neaparat maine incerc si eu! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa imi spui cum ti-au iesit! :)

      Eu nu ma omor dupa alte mancaruri cu dovlecei, singurul fel preferat e pane-ul, dar in tigaie e nociv rau, asa ca... :( ramane varianta minunatului cuptor! :)

      Ștergere
  4. am mai incercat odata sa fac dovlecei pane la cuptor, dar a fost un esec total. totusi, imi plac mult prea mult si urasc la fel de mult prajitul in ulei incat sa nu mai incerc o data. voi incerca metoda ta :)

    eu am profitat in schimb de vinete vara aceasta. le-am mancat in fel si chip, dar cel mai mult mi-au placut la cuptor, cu rosii si mozzarella: http://din-joaca.blogspot.ro/2013/07/bucataria-ca-o-joaca-evantai-de-vinete.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bine ies intr un cuptor electric. La gaz trebuie sa ai grija sa fie ff incins cuptorul ca sa iasa crocanti si nu doar... Tari :-)

      Vinete din pacate nu am prea avut anul asta. Dar vin ploi si poate poate se fac cat sa incerc cat mai multe retete...

      Ștergere

Lasa-mi un comentariu! ♥