Treceți la conținutul principal

Captura de vinerea trecuta :)

Aproape de o saptamana aman postarea asta. Maine e iar vineri, daca bine tin minte :) si cred ca ma duc la piata si inevitabil vin cu mici comori si o sa devina blogul prea incarcat, ca sa nu mai vorbesc de casa noastra... Stiu, am folosit de prea multe ori cuvantul si... Dar nu am chef de corectat si reformulat, sper ca nu va deranjeaza prea tare :)

Sa revenim la oalele farfuriile noastre, ale mele adica. Alea luate de la piata de vechituri, de la doamna cea draguta, de care va vorbeam aici, remember? :)

Am luat o gramajoara de sticlute ( nu le-am pozat pe toate :) in care se vor lafai margelele si paietele mele, un mic platou roz si favoritul meu, borcanul cu capac de sticla :))

Mai multe sticlute, niste cupe de inghetata si un mini-mini suport de tort. E a-do-ra-bil! Nu mai pot de dragul lui ;)

Farfuriile albe, cu modele in relief sunt mai nou in capul listei de cautari, dar priviti lingurita... e ireal de frumoasa, si e de portelan! :)

Si partea mai voluminoasa a capturii, doua (de fapt 3, unul nepozat) ceainice cu forme superbe, mai ales cel verde, de mult caut unul dolofan.

Maine o iau de la capat cu "vanatoarea". Sper sa gasesc iar ceva pe sufletul meu, desi partea aia rationala, mica ce-i drept, din capul meu spera sa nu...

Voi ce minunatii ati mai luat aproape pe gratis? :)

Comentarii

  1. Vai, cat sunt de frumoase<3
    Mini-mini suportul de tort e perfect pentru o mini-mini prajituri,iar ceainicul pare sa-i astepte pe iepuras si pe Alice.
    Din pacate nu avem astfel de targuri de vechituri prin Bucuresti, ca mi-as lasa tot salariul la ele, deci te invidiez:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, draga mea!
      Daaa, abia astept sa fac ceva vrednic de pus la loc de cinste pe suport :)
      Ah, sa stii ca si aici e dupa noroc, sunt zile in care nu gasesc nimic, e asaaa deprimant! :)
      La Cj erau magazine cu vechituri de genul, dar niste preturi astronomice! Aici e visul meu si cosmarul casei-mult-prea-pline :))

      Ștergere
  2. Abslolut incantatoare!
    Maine merg si eu la un Flohmarkt, sper sa am si eu asa succes! :D

    Viel spass! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, sa ne arati si nouaaa! :) Vai, eu am emotii, sa stii! :) E o vanatoare pe cinste, nu? :)

      Dir auch viel spass! :)

      Ștergere
  3. vaaaaaaaaaaaaaaaaai!!! ce frumuseti! auzi, da' suportul de tort nu cumva e de fapt untiera :p? si tava aia asa retro e delicioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ba da, e :)) Dar daca sticlutele de bauturi o sa poata gazdui perlute, untiera n-a face figuri :)) Daaaa, si tava ma omoara, si am primit-o gratis, bonus! :))

      Ștergere
    2. ah, cu siguranta! eu am transformat niste sticle in suporturi pentru bratari - atat de simplu, dar de un mare efect :))). iar la suportul de tort am de fapt o singura obiectiune: asa un tort mic?! (nemancata, mde :))))))))))))) )

      Ștergere
    3. Sigur arata bine suportul, nu ni-l arati si noua? Pllllsss :))

      Daaa, e miiic, dar iti dai seama ca va fi facut din resturile unui tort mare, nu? :))

      Ștergere
  4. Lingurita aceea :X Nespus de minunata!
    Si capacul pentru tort, ceainicele, toate sunt foarte frumoase!

    M-as duce si eu la o astfel de vanatoare ,dar mai intai trebuie sa depistez magazinele cu specific. Hmmm....cred ca imi amintesc de unul, de la scara unui bloc. Sper numai sa nu se fi inchis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :) Ma bucur tare ca iti plac :)

      Cu siguranta o sa gasesti ceva, cauta magazinase mai dubioase :) Cu aer mai prafuit...

      Ștergere
  5. Carmen draga, ala nu e mini suport de tort.....hahhaha!!
    Este special pentru unt cu mirodenii.. aia se serveste în el!
    Dar daca tu vrei.. poti sa pui si un mini tort în el! ☺☺☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, draga mea! :) Probabil ca o sa vada el si unt la mine, dar imi place sa redau obiectelor un rost, o noua viata, si cand vine vorba de torturi, orice e posibil :))

      Ștergere
    2. Sorry!!! Toata lumea a sarit pe tine cu "suportul de tort"
      Nu avem deloc imaginatie, nu? ☺☺☺

      Ștergere
    3. Nu-i nimic, eu sunt de vina, trebuia sa specific :))

      Ștergere
  6. Sunt minunate, superbe!!! Ce mult imi plac si mie astfel de obiecte doar ca in apartamentul nostru micut nu as avea unde sa le pun :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)

      Nici eu nu stau prea bine cu spatiul, am mai renuntat la haine, la carti, am facut rafturi si rafturele, plus ca pastrez unele in cutii :))

      Ștergere
  7. ce lucruri frumoase! abia astept sa vad ce vei cumpara si saptamana aceasta!
    apropo, daca nu sunt pre indiscreta, cat au constat lucrusoarele? (doar asa, orientativ)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci :) Ah, si eu sunt tare nerabdatoare... :)

      Sunt incredibil de ieftine, ceainicele au fost 3 lei bucata, sticlutele 1 1,5 lei, borcanul 2, farfuriile 2, 3 lei. Cand stateam la Cj le luam la niste preturi astronomice, desi daca ma gandesc mai bine erau si firme mai de renume, gen Rosenthal... :) Aici mai rar gasesc ceva de firma f renumita ...

      Ștergere
    2. Le-ai luat la un pret foarte bun... Ia sa fac si eu o vizita pietii de vechituri din Satu Mare. Sa sti ca in ultima perioada am vazut si prin magazinele SH articole de acest gen, dar la preturi mai mari... Abia astept sa vad ce ai "vanat" azi :)

      Ștergere
    3. Da, asa e! Sa mergi si sa ne arati neaparat ce ai luat! :)

      Azi a fost destul de ok, postez cat de repede pot :)

      Ștergere
  8. Ce frumoase suuuuunt! Dar unde le gasesti, undeee?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci :) In Simleu-Silvaniei, in fiecare vineri e piata mare si este un stand mai retras plin cu minunatii :)

      Ștergere
  9. Supeba achizitie,imi place tot ce e de sticla...ce norocoasa esti ca ai asa o piata:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci :) Ah da, sunt :) Doar ca in ultimul timp nu am mai fost prin piata :(

      Ștergere
  10. daaa....super faine......unde le gasesti in Simleu???? e in fiecare vineri????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Multumesc! :) In fiecare vineri e o tanti la piata, intr-o margine...

      Ștergere
  11. doamne ce faci???? asa niste preturi??? omg!!!!!!!!!!! nu faci trafic? :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, unele sunt tare ieftine si tentatia e mai mare, iti dai seama cate strang? :)) Hmmm, trafic zici? :))) Nu, nu fac... Ca-s lacoma si le pastrez pentru mine :))

      Ștergere
  12. pfffffffffffff.....cand ma gandesc cate sticle ai acolo...mor...
    si cand ma gandesc ca in simleu abia la anul ajung....pffff.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand vii sa ma anunti, ar fi dragut sa ne intalnim :) Plus ca te duc la piata si mie tanti aia imi da totul la jumatate de pret cel putin :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar