Treceți la conținutul principal

Ketchup fin a la Carmen :)

De foarte mult timp am vrut sa fac un ketchup fin, care sa semene la gust cu Heinz, ca doar ala e favoritul tuturor :) Si saptamana trecuta am reusit in sfarsit, dupa lungi cautari de ingrediente secrete, calcule si socoteli sa fac cel mai bun ketchup incercat vreodata, pot sa va zic sincer ca-l depaseste pe cel cumparat, il bate bine si-l lasa lat! :)


Ingrediente pentru 4 borcane de 370 ml plus nitel pt consum rapid :) :

-3 kg rosii coapte bine si duuulci
-3 cepe mari
-5 boabe ienibahar, 5 boabe piper negru
-un varf cutit busuioc uscat sau cateva frunze proaspat
-1/2 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita coriandru boabe
-1/2 lingurita boia dulce
-1/2 lingurita nucsoara macinata
-2 linguri zahar brun
-2 linguri otet
-1 lingura pasta de mustar
-1 lingura sos de soia
-sare dupa gust ( cred ca am pus 3 lingurite, dar sa gustati mai bine :)
-2 aspirine netamponate

Preparare:

Se spala rosiile, se curata de cotoare, ceapa se curata. Ambele se dau prin blender sau masina de tocat, cat mai fin. Se pun la fiert cu mirodeniile si sare mai putina, pentru ca lichidul scade si sa nu va treziti ca e prea sarat! Se pune la fiert cca o ora, amestecand periodic, sa nu se lege de vas!
Dupa ce se ingroasa binisor se trece printr-o sita ca sa ramana semintele si boabele de la condimente, apoi se adauga aspirina dizolvata intr-o lingurita de apa si se mai da intr-un clocot.
Se infierbanta in cuptor 4 borcane spalate, de 370 ml si se pune cu grija ketchup-ul fierbinte in borcanele foarte fierbinti! Se capseaza si se acopera cu paturi pentru a se raci treptat.

Sa nu va fie frica sa sterilizati borcanele in cuptor, nu patesc nimic, dati focul la minim si nu au niciun bai! :)

Minunatul meu ketchup merge de minune cu cartofii prajiti la cuptor, musai sa-l incercati daca vreti un sos fin aromat dar cu un gust bogat de rosii!

Comentarii

  1. Buna, suna foarte foarte bine ketchupul tau. Am si eu la activ vreo 2 retete esuate.
    O sa il incerc si eu, dar o intrebare:
    oare aspirina aia e musai musai? nu stiu de ce, dar parca nu-mi place ideea de a pune aspririna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sa-l incerci si sa-mi spui daca ti-a placut!

      Hmmm, nu e, important e sa fie bine sterilizate borcanele. eu pun doar pentru un plus de siguranta...

      Ștergere
  2. Wow, trebuie sa fie grozav Carmen! Cred ca merita încercat, dar mai întai sa îmi termin bucataria ca sunt în renovari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar