Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din ianuarie 20, 2012

Pörkölt de vita

Reteta cu carne preferata a sotului, si ca sa fiu sincera, el o prepara cu mai mare placere decat mine :)Si ii si iese mai bine parca :) Ingrediente: -3 cepe maaaari -2 capatani de usturoi (romanesc, din ala chinezesc doar 6-8 catei) -1 kg carne de vita -7-8 boabe de piper -5-6 linguri de ulei -sare, condiment universal fara glutamat, 1 lingura de boia dulce Preparare: -carnea se feliaza cat mai subtire, cu grija sa o taiati impotriva fibrelor, se bate usor -ceapa se taie fin, usturoiul se piseaza -se caleste ceapa si usturoiul 1 minut, se adauga carnea, condimentele si se pune 1,5 litri de apa peste -se fierbe la foc domol cca 2 ore jumatate, sau pana carnea se desprinde fasiute si sosul e scazut bine.Daca sosul scade prea mult si carnea nu e destul de frageda mai adaugati apa foarte fierbinte!! Se serveste cu o garnitura de cartofi, paste sau orez, si muraturi! :)