marți

Tehnici culinare si ustensile de bucatarie- recenzie

 Aici v-am vorbit despre campania vALLuntar, si despre prima carte citita de mine in cadrul ei. Ei, dragii mosului babei, am reusit sa-mi mobilizez neuronii virusati si suprasolicitati si sa va povestesc despre cartea cu numarul 2, asteptata cu sufletul la gura, citita la fel, dar am amanat postarea recenziei pe motiv de mutare, lucru, lucru, lucru si ... boala :| Ah da, v-am zis ca ne mutam? :) Offf, iar deviez...


Gata, redevin serioasa ( haha, buna asta... :) ) si incerc sa va povestesc despre minunatia asta de carte, grea si mare ca abia o car ( o fi boala de vina?! )

Cartea are 352 de pagini ( am zis ca e grea, nu m-ati crezut...), e plinaaaa cu informatii utile dar mai ales fotografii senzationale, imbietoare si as indrazni sa spun, chiar pacatoase. De ce? Simplu. Am ravnit la mult prea multe ustensile de-a lungul paginilor :))

Prima sectiune, unde sunt prezentate ustensilele e, cum am spus, pacatoasa. Si utila. Cu siguranta gasesti ceva necesar bucatariei tale, iar daca esti impatimita nu scapi usor :)Mie mi-au placut mult niste tavi si cutitele, vreau si eu un set profesional, ca nu se mai poate asa, domnule! :)

A doua sectiune cuprinde peste 250 de tehnici de gatit, cum zice si prezentarea cartii, unde inveti in cele mai mici detalii cum sa faci aluaturi, cum sa prelucrezi diferite tipuri de carne sau cum sa bati albusul perfect, pentru niste bezele de revista :)

Pe langa toate tehnicile si ustensilele halucinante, cartea  mai contine si 50 de retete de baza, pentru orice muritor de rand, care da fata cu bucataria pentru prima data, dar nu numai! :)

La prima vedere ai putea zice ca stii sa faci ce e in carte, dar nu e nici pe departe asa. Asta daca nu cumva ai urmat cursuri de specialitate, caz in care imi ridic naframa doamna/domnul chef :)

Va las sa trageti o mica privire la una din sectiunile mele preferate- decorarea prajiturelelor! Da, are si una cu decorarea torturilor, dar pe aia va las sa o descoperiti singuri! :)

Asa, la final si pe fuga, ca ma asteapta niste vitamine, va spun cu drag ca o puteti achizitiona de aici   , si o puteti face linistiti cadou, va fi apreciata cu siguranta! :) De asemenea, va invit sa comentati in numar cat mai mare, echipa ALL abia asteapta sa fie pusa la treaba :))

O zi linistita sa aveti, fara frisoane si dureri <3
Carmen
Cititi mai mult >>