Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din noiembrie 6, 2012

Chec cu dovleac

De ani de zile tot zic ca incerc retete dulci cu dovleac. La noi in familie se consuma doar simplu, copt :) Si am continuat traditia. Pana in weekend cand am fost ispitita pe facebook cu o reteta americana si aveam ca prin minune dovleac proaspat copt. Dar nu si restul ingredientelor... Asa ca am pus mana pe o carte din Germania si am adaptat de acolo o varianta de chec :) A rezultat o prajitura minunata, parfumata si nitel umeda, numai buna de infulecat dimineata sau dupa-masa la ceai... Nu e galben intens din cauza zaharului plin de melasa ... Ingrediente ( o tava de paine sau chec): -125 g unt la temperatura camerei -200 g pulpa de dovleac copt -175 g zahar( eu am pus brun, plin de melasa, si umeeed :) ) -2 oua -225 g faina -1 1/2 lingurita praf de copt -1/2 lingurita sare -1 lingurita condimente turta dulce ( eu nu am avut si am inlocuit cu scortisoara 1 lingurita si un praf de nucsoara) -2 linguri de cacao Preparare: Incepeti prin a pasa intr-un blender p