Treceți la conținutul principal

Branzoaice

In fiecare seara gatesc ceva impreuna cu Thomas. Si cum el prefera joaca cu aluat ( oare de la cine a mostenit pasiunea asta? :) ) se lasa destul de des cu ceva pufos. Ieri am facut branzica de casa, era musai  sa folosim o parte din ea la minunatiile astea pe care Tom le numeste "gogosi" :)


Ingrediente ( 20 de bucati mici )

- 300 ml lapte caldut
- 500 g faina ( eu folosesc o faina destul de neagra, cumparata de la moara )
- 3 linguri zahar ( eu folosesc brun )
- 1 galbenus
- o lingurita coaja rasa de lamaie 
- 25- 30 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- 3 linguri ulei

Umplutura:

- 400-500 g branza dulce de vaca
- coaja si zeama de la o lamaie mica
- zahar dupa gust ( eu pun cam 3-4 linguri, dar mie nu-mi place dulce tare :) )
- 2-3 linguri gris, in functie de cat de uscata e branza

Se amesteca bine toate ingredientele cu branza .

Desigur ca puteti sa le umpleti si cu alte chestii, doar ca atunci nu o sa mai fie... branzoici :)

Preparare:

Drojdia o amestecam nitel cu zaharul, adaugam galbenusul, coaja de lamaie si laptele, pe urma inglobam faina amestecata cu sarea, framantam cateva minute si la sfarsit adaugam uleiul, dupa care framantam bine-bine pana rezulta un aluat neted si nelipicios. Il lasam la crescut intr-un loc cald, cu vasul acoperit cu un stergar cam 40 de minute bune.

Daca aveti masina de paine puteti pune toate ingredientele in ea, lichidele mai intai, apoi faina si la urma drojdia si selectati functia framantare. Ies minunate si asa!

Dupa ce si-a triplat volumul impartim aluatul in doua si fiecare parte o intindem la o grosime de cca. un centimetru, o taiem in zece bucati si ii punem cam o lingura de umplutura.
La impaturit iar am procedat mai neobisnuit pentru branzoici :) Le-am inchis ca pe o boceluta, avand grija sa nu iasa branza, le-am pus cu partea inchisa in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt iar Tom le-a apasat usor pentru o forma mai... frumoasa :)
In tava le-am mai lasat la crescut alte 15 minute iar apoi le-am copt in cuptorul princalzit, la o temperatura medie pana au devenit aurii si delicioase!


Daca nu ma credeti, incercati si voi ;)


Pofta buna!
Carmen

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar