Treceți la conținutul principal

Salam de biscuiti cu nuca

Luna aceasta Provocarea secreta e gazduita de Mimmi de la Bucate Pe Alese iar ea mi-a repartizat blogul Hai sa gatim cu Mishu! Ca de obicei, am avut mari probleme, niciodata nu ma pot decide ce sa incerc de pe un blog nou descoperit. Pana la urma am ales salamul de biscuiti, Tom primeste de la gradinita tone ( spre marea mea mirare fara zahar, margarina sau conservant! ) si tot la doua saptamani trebuie sa le gasesc o intrebuintare.
Am modificat nitel reteta, am pus doar 60 g de zahar si nu am folosit zahar vanilinat, dar voi puteti urma reteta, care zice asa:


Ingrediente:

- 300 g biscuiti ( eu am folosit fara zahar )
- 100 g zahar ( 60 g in cazul meu, gustati siropul )
- 100 g unt 
- 200 ml lapte
- esenta de rom
- 2 pachetele zahar vanilat ( eu nu am pus, daca aveam vanilie in casa puneam, zahar vanilinat nu folosesc )
- 4 linguri de cacao- sau mai putin.- dupa gust
- 100g nuca si/sau stafide. ( nuca in cazul meu )

Preparare:

Punem biscuitii intr-o punga si ii batem bine cu sucitorul. Intr-un vas punem zaharul cu laptele la fiert, cand s-a dizolvat zaharul inglobam cacaoa, untul si la final esentele.
Intr-un vas incapator punem biscuitii, nuca si/sau stafidele, turnam peste laptele aromat, amestecam bine.
Pe o bucata mare de folie alimentara presaram nuca de cocos peste care punem compozitia de biscuiti, rulam cu grija si dam la rece cca. o ora, dupa care il savuram cu drag! :)

E atat de usor de pregatit si va aminteste de copilarie, nu-i asa? :)

Pofta buna!
Carmen

Comentarii

  1. ce bine arata :) Carmen pot sa te intreb de ce nu folosesti zahar vanilinat ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!

      Zaharul vanilinat are arome sintetice, daca vrei zahar vanilat il poti obtine usor din pastaie de vanilie si zahar, lasate intr-un borcan inchis sa se aromeze zaharul. :)
      Incerc cat mai mult sa elimin chimicalele, nu mereu imi iese totusi :)

      Ștergere
  2. Gustul copilariei! Mi se facu pofta :) Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!

      Musai sa-l incercati atunci, e atat de usor de pregatit :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar