Treceți la conținutul principal

Saratele cu mac, susan si chimen

Fac ce fac si aproape in fiecare luna aleg pentru Provocarea secreta o reteta cu drojdie. V-am zis ca-s obsedata. Nu am leac... Luna asta am ales niste minunate saratele de pe blogul All day cooking. Merita sa le incercati si voi, serios! :)



Ingrediente:

 - 650 g faina
 - 25 g drojdie
 -100 ml apa calduta, sare, o lingurita zahar
 - 10 linguri ulei
 - un ou
 -120 ml iaurt
 -130 g unt
 - telemea rasa, dupa gust. pe asta am pus-o dupa capul meu :) , deci nu e musai :)

Pentru decor:

 - un albus de ou ( eu nu suport aluaturile unse cu galbenus...)
 - susan, mac, chimen la alegere
 - cascaval ras, eu am pus cam 150 g



Preparare:

Si la preparare am procedat nitel diferit...
Adica am amestecat zaharul cu drojdia si cu apa, am pus peste restul ingredientelor si le-am framantat bine. Dupa care am lasat la dospit cca 30 de minute, pana mi-am pierdut rabdarea si m-am apucat de intins aluatul in 4 foi groase de cca. 1 cm, le-am taiat betigase si le-am uns cu albusul de ou batut nitel peste care am presarat mac, chimen si susan iar la final cascaval.
Le-am  pus in tavi tapetate cu hartie de copt si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana au prins o culoare placuta :)



Pe urma m-am infipt cu lacomie in ele inca calde :) Totusi reci sunt mai bune, sa stiti!
Spor si pofta mare sa aveti!

Un inceput de saptamana minunat!
Carmen

Ps: Voi cum faceti saratelele? Aveti ceva reteta doar cu ulei? Tare as mai elimina din unt, ca parca prea mult papam ...

Comentarii

  1. Carmen, sunt foarte faine saratelele tale...Eu am o reteta cu margarina, smantana si oua. Dar nu le fac asa de des. Le tai cu ruleta si mi se par migalos de facut. Asta si pentru ca se termina repede!!!

    Camellia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)
      Eu ma feresc tare de margarina, prefer uleiul, sa stii!
      Si eu tot cu ruleta le-am taiat, mai mult m-a enervat ca am facut mai multe tavi si a durat coptul, in rest nu ma deranjeaza ;)

      Ștergere
  2. Hmm, ce bunatati ai pregatit!! Ce mi-ar placea si mie asa un rasfat...dar mai astept putin pana la sarbatori :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! Ma bucur ca-ti plac ;)
      Hmmm, viata e prea scurta sa e bucuram de chestii doar de sarbatori, asta-i deviza mea ;)

      Ștergere
  3. Carmeeeennn, sunt superbe pozele. Ma tot uit si nu pot sa-mi iau ochii de la ele :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga mea! <3 Incerc sa mai invat una-alta...

      Ștergere
  4. Ma bucur ca ti-au placut saratelele! Prezentarea este foarte frumoasa si imaginile sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! :)

      Cu siguranta o sa mai incerc si alte retete :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar