vineri

Burgeri de post cu soia si ovaz

Ador chiftelele. Din inlocuitori de carne. Pentru ca detest carnea. Soc si groaza, stiu :) Rar pun gura pe ea fara sa ma treaca fiorii. Sunt si o sa raman neinteleasa. :) Dar sa las povestile melodramatice, sa trecem la burgherii astea vegani ( daca nu punem sos alb :) ) si minunati.

Asadar fac chiftele din diferite boabe si legume dar mereu cand sunt pe fuga recurg la soia granule. Plus ca-mi aduce aminte de copilarie si devin nostalgica... Iar daca servim chiftelutele in chiflele mele graham de aici   cu o gramada de verzituri si cartofi prajiti la cuptor avem deja parte de un rasfat sanatos :)


Ingrediente chiftele:

- un pachet soia granule Inedit ( 100g )
- o jumatate cana fulgi de ovaz
- 3-4 cartofi marisori
- o capatana de usturoi
- condiment universal fara glutamat, dupa gust
- o legatura de patrunjel tocat fin
- ulei

- chifle
- diferite salate, eu am pus: salata verde, ceapa, ardei

Sos:

- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml iaurt
- sare, marar tocat fin


Preparare:

Oparim soia granule cu apa in care am pus condiment universal. O scurgem bine si o asezam intr-un vas incapator. Fulgii de ovaz ii oparim la randul lor cu cateva linguri de apa clocotita, ii adaugam peste soia. Curatam, spalam si razuim fin cartofii si ii stoarcem de suc. Ii punem si pe ei peste restul. Usturoiul il curatam si il pisam fin. Il adaugam la amestecul de mai sus, impreuna cu condiment universal dupa gust si patrunjelul tocat fin. Amestecam bine-bine si formam 16- 20 de chiftelute pe care le plasam intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Picuram sau pensulam si deasupra chiftelelor putin ulei si le dam la cuptor la foc mare. Le intoarcem odata si avem mare grija de ele sa nu devina prea uscate.

Le servim calde in chifle cu salata si un sos obtinut din usturoi pisat, sare, marar si iaurt sau cu ketchup de casa ;)


Pofta mare, dragii mei! Am fugit sa mai ciugulesc dintr-o chiftea ;)
Carmen

Ps: Stiu ca nu mai suntem in post daaaar.... Sunt curioasa cum folositi voi soia granule? :)

4 comentarii:

  1. Uai, deci ce idee buna mi-ai dat. Arata foarte bine, burgerii sunt copti, usor de facut, ce sa mai. Plus ca-mi plac pozele. Like, I really like'em! Ce kit ai? (aparat+obiectiv) Carmen, ma bucur tare mult ca te-ai hotarat sa participi cu reteta asta la concurs pentru ca e foarte misto.
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, si am uitat sa mentionez ca se pot congela :D

      Merci tare mult! Venind de la tine, inseamna enorm :) Canon 600d obiectiv 50 mm :) Am si 18-55 primit cadou da l-am folosit o singura data :D

      Big hug, my dear! <3


      Ștergere
    2. Felicitari lu' nenea 50mm. Si lu' tanti fotografa si bucatareasa :)

      Ștergere

Lasa-mi un comentariu! ♥