Treceți la conținutul principal

Burgeri de post cu soia si ovaz

Ador chiftelele. Din inlocuitori de carne. Pentru ca detest carnea. Soc si groaza, stiu :) Rar pun gura pe ea fara sa ma treaca fiorii. Sunt si o sa raman neinteleasa. :) Dar sa las povestile melodramatice, sa trecem la burgherii astea vegani ( daca nu punem sos alb :) ) si minunati.

Asadar fac chiftele din diferite boabe si legume dar mereu cand sunt pe fuga recurg la soia granule. Plus ca-mi aduce aminte de copilarie si devin nostalgica... Iar daca servim chiftelutele in chiflele mele graham de aici   cu o gramada de verzituri si cartofi prajiti la cuptor avem deja parte de un rasfat sanatos :)


Ingrediente chiftele:

- un pachet soia granule Inedit ( 100g )
- o jumatate cana fulgi de ovaz
- 3-4 cartofi marisori
- o capatana de usturoi
- condiment universal fara glutamat, dupa gust
- o legatura de patrunjel tocat fin
- ulei

- chifle
- diferite salate, eu am pus: salata verde, ceapa, ardei

Sos:

- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml iaurt
- sare, marar tocat fin


Preparare:

Oparim soia granule cu apa in care am pus condiment universal. O scurgem bine si o asezam intr-un vas incapator. Fulgii de ovaz ii oparim la randul lor cu cateva linguri de apa clocotita, ii adaugam peste soia. Curatam, spalam si razuim fin cartofii si ii stoarcem de suc. Ii punem si pe ei peste restul. Usturoiul il curatam si il pisam fin. Il adaugam la amestecul de mai sus, impreuna cu condiment universal dupa gust si patrunjelul tocat fin. Amestecam bine-bine si formam 16- 20 de chiftelute pe care le plasam intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei. Picuram sau pensulam si deasupra chiftelelor putin ulei si le dam la cuptor la foc mare. Le intoarcem odata si avem mare grija de ele sa nu devina prea uscate.

Le servim calde in chifle cu salata si un sos obtinut din usturoi pisat, sare, marar si iaurt sau cu ketchup de casa ;)


Pofta mare, dragii mei! Am fugit sa mai ciugulesc dintr-o chiftea ;)
Carmen

Ps: Stiu ca nu mai suntem in post daaaar.... Sunt curioasa cum folositi voi soia granule? :)

Comentarii

  1. Uai, deci ce idee buna mi-ai dat. Arata foarte bine, burgerii sunt copti, usor de facut, ce sa mai. Plus ca-mi plac pozele. Like, I really like'em! Ce kit ai? (aparat+obiectiv) Carmen, ma bucur tare mult ca te-ai hotarat sa participi cu reteta asta la concurs pentru ca e foarte misto.
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, si am uitat sa mentionez ca se pot congela :D

      Merci tare mult! Venind de la tine, inseamna enorm :) Canon 600d obiectiv 50 mm :) Am si 18-55 primit cadou da l-am folosit o singura data :D

      Big hug, my dear! <3


      Ștergere
    2. Felicitari lu' nenea 50mm. Si lu' tanti fotografa si bucatareasa :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar