Treceți la conținutul principal

Fluture din aluat de cozonac

Iar am chiulit doua zile. De 1 mai ne-am relaxat, am facut paine de casa ( ca in aproape fiecare zi de altfel...) si mancare la ceaun, am stat si le-am savurat pe veranda alaturi de limonada acrisoara. Pe seara am facut o plimbare de cativa km prin camp iar joi... Ei bine joi e ziua mea de curatenie, dupa ce pe la pranz am cazut lata va dati seama ca nu am mai avut energie sa scriu pe blog... Dar recuperam repejor, ok? :)

Asadar reteta promisa de ceva dulce mai altfel pentru Paste e defapt un simplu cozonacel impletit mai neaos. Nimic complicat, promit :) Nu de alta dar nu prea imi ies alte impletituri ...inca ;)
Oricum el e tare gustos si cu siguranta o sa fie mare hit printre copii :)


Ingrediente ( un fluture maaare ):

- 300g faina
- 20 g drojdie proaspata
- 125 ml lapte caldut
- 50 g unt topit si racit
- 50 g zahar brun
- 1 ou
- jumatate de lingurita sare
- o lingurita  coaja rasa de lamaie, portocala, la alegere
- un ou pentru uns, obtional



Preparare:

Din lapte, drojdie si zahar cu putina faina facem o maia pe care o lasam cam 15 sa faca bulbuci :)
Dupa adaugam oul, sarea, mirodeniile si untul topit si incorporam faina framantand bine un aluat destul de ferm. Nu trebuie sa framantati la el juma de ora, doar sa fie toate bine amestecate... Daca aveti masina de paine puteti sa o puneti la framantat si sa va vedeti de alte treburi pana termina ;)

Lasam aluatul la crescut pentru 30 de minute  iar cand s-a umflat bine il impartim in doua parti inegale. Din partea mai mica formam o bila cam de 3 cm diametru si niste antenute pe masura iar restul aluatului il impartim in trei, modelam suvite subtirele si le impletim, obtinand corpul fluturelui. Le punem intr-o tava de minim 30X30 cm tapetata cu hartie de copt.
Restul de aluat il impartim in patru bucati si fiecare bucata in alte 3 bucati. Formam alte 4 impletituri si le asezam langa corpul fluturelui, obtinand aripile.
Lasam minunatia la crescut in tava alte 20 de minute. Cand a crescut il putem unge cu ou batut si-l punem la copt in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.
Dupa coacere il scoatem cu grija pe un servet curat sa se raceasca si daca nu-l servim imediat dupa racire il punem intr-o punga de plastic inchisa bine ca sa nu se usuce :)


Sarbatori pline de pace sa aveti, dragii mei!


Ps: Voi ce bunatati pregatiti? Aveti invitati la masa? ;)

Comentarii

  1. Vai, cat e de minunat! Iar fotografiile (mai ales cele de afara) sunt de vis! Vreau la tine!!!!

    Pasti fericite, pline de bucurii si caldura!!!

    Hugs

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea! :) Oh, batea asa tare soarele si nu am mai avut rabdare sa-l pozam mai tarziu sau in casa macar...

      La fel si tie! Hugs!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar