luni

Chec cu lamaie si sirop de soc

Tineti minte siropul de soc?  Am inceput sa-l folosesc si la deserturi . Am experimentat nitel si am obtinut ceva tare delicios. E drept ca-i o alegere destul de safe...astept sa imi treaca prin cap alte combinatii mai neobisnuite si le impartasesc cu voi negresit :) .



Ingrediente pentru o tava de chec:

-100 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 50 g zahar brun
- 175 g faina alba de grau
- 2 lingurite rase praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 6 linguri lapte

Pentru sirop:

- 100 ml sirop de soc
- zeama de la o lamaie
- miere dupa gust


Preparare:

Batem  cu mixerul untul, ouale, zaharul si laptele. Cand obtinem o compozitie spumoasa adaugam coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam  bine. Aluatul rezultat il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Coacem  la cuptorul incalzit la 180 de grade. Verificam cu o scobitoare sa fie copt si scoatem pe un gratar sa se raceasca. 

Intre timp facem siropul. Amestecam sucul de la lamaie cu siropul de soc, gustam si de-l vrem mai dulce adaugam miere dupa dorinta.

Cand parfumatul chec s-a racit il servim impreuna cu siropul si eventual niste smantana de frisca batuta bine. Mmmmm, ceva mai parfumat si yumm nu am mancat demult! ;)



Voi ati pregatit ceva cu aroma de soc? 


O zi parfumata!
Carmen

2 comentarii:

  1. sirop de soc nu am facut , am de menta...cred ca ar merge !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mmm... Combinat cu un chec de cioco eventual fara lamaie. Buna idee. Sa vedem cum scoatem siropul de menta ;-)

      Ștergere

Lasa-mi un comentariu! ♥