Treceți la conținutul principal

Chec cu lamaie si sirop de soc

Tineti minte siropul de soc?  Am inceput sa-l folosesc si la deserturi . Am experimentat nitel si am obtinut ceva tare delicios. E drept ca-i o alegere destul de safe...astept sa imi treaca prin cap alte combinatii mai neobisnuite si le impartasesc cu voi negresit :) .



Ingrediente pentru o tava de chec:

-100 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 50 g zahar brun
- 175 g faina alba de grau
- 2 lingurite rase praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
- 6 linguri lapte

Pentru sirop:

- 100 ml sirop de soc
- zeama de la o lamaie
- miere dupa gust


Preparare:

Batem  cu mixerul untul, ouale, zaharul si laptele. Cand obtinem o compozitie spumoasa adaugam coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam  bine. Aluatul rezultat il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Coacem  la cuptorul incalzit la 180 de grade. Verificam cu o scobitoare sa fie copt si scoatem pe un gratar sa se raceasca. 

Intre timp facem siropul. Amestecam sucul de la lamaie cu siropul de soc, gustam si de-l vrem mai dulce adaugam miere dupa dorinta.

Cand parfumatul chec s-a racit il servim impreuna cu siropul si eventual niste smantana de frisca batuta bine. Mmmmm, ceva mai parfumat si yumm nu am mancat demult! ;)



Voi ati pregatit ceva cu aroma de soc? 


O zi parfumata!
Carmen

Comentarii

  1. sirop de soc nu am facut , am de menta...cred ca ar merge !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mmm... Combinat cu un chec de cioco eventual fara lamaie. Buna idee. Sa vedem cum scoatem siropul de menta ;-)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar