Treceți la conținutul principal

Dulceata de piersici cu putin zahar

Luna asta am mancat zeci de kilograme de piersici, le-am facut suc sau le-am pus in dulceata si compot. Cum de compot nu ne-am atins inca o sa va vorbesc despre dulceata care e absolut minunata! Aromata, parfumata si duuulce fara prea mult zahar. Defapt cu atat de putin zahar ca unii ar zice ca nu-i dulceata ;)



Ingrediente pentru 24 borcane de 370 ml :

- 12 kg piersici coapte dar ferme, spalate bine si curatate de samburi
- 1,5- 2 kg zahar



Preparare:

Am procedat ca si la dulceata de visine cu cirese  . Adica am pus fructele taiate in doua intr-o ala incapatoare ( sa ramana spatiu suficient cand se umfla si face spuma dulceata ) si le-am dat la cuptor pentru 2 ore din momentul in care au inceput sa boloboroseasca. Musai la foc mic si amestecati la fiecare 20 de minute. Daca se prinde dulceata pe marginile de sus ale oalei nu-i bai, doar nu razuiti ca sa ajunga in dulceata treaba aia cam prea caramelizata!
Cand si-a schimbat dulceata culoarea o luam sus pe plita si adaugam zahar dupa gust, cat sa fie un pic mai dulce decat ati vrea sa o puneti pe paine, zaharul mai intra si in bucatile de fructe si nu vrem sa avem o dulceata de piersici prea acra dar nici numai zahar. Eu am pus 1,5 kg zahar dar am avut noroc de piersici foarte dulci.
Dupa adaugarea zaharului mai dam pe plita cateva clocote si pregatim borcanele dupa cum am povestit aici.
Dupa punerea in borcane o lasam sub paturi sa se raceasca lent si cam dupa doua zile ne putem bucura de cea mai delicioasa dulceata ever! :) Abia astept sa fac niste clatite si sa profitam de un borcanel :))




O seara placuta, dragii mei!
Carmen

PS : Ce ati mai pus voi la borcan? Eu am pus pe langa dulceata si 21 de borcane de rosii cuburi si planuiesc saptamana asta sa mai pun pe masura ce se coc rosiile in gradina :) Urmeaza zacusca si alte bunatati dar sunt curioasa voi ce minunatii mai capturati in borcane :)

Comentarii

  1. eeee eu azi am pus compotde pere....nunerau ele teribil de coapte dar se rupsese creanga de plina ce era si de mancat asa nu erau cine stie ce ,de copt nu sau mai copt si hai sa fac un compot ...vreo 3 borcane....urmeaza compot de piersici neaparat ...e preferatul meu!!! pup,Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah ce rau imi pare ca nu am acces la pere iar la piata sunt tare scumpe si destul de aiurea, dar mi-e asa pofta de niste dulceata de pere, ca tot mi-ai adus aminte de ele :)

      Ștergere
  2. io nu mai pot de pozele tale, stiu ca am mai zis...dar asta e adevarul.
    Eu am pus dulceturi de visine, cirese si capsuni. Urmeaza de mure si afine si pepene galben. Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, stii cat inseamna pentru mine? :) Mereu nu sunt multumita, mereu am impresia ca-s super aiurea pozele si tooot asa...

      Mmmm, pepene suna tare bine, capsuni nu am mai apucat anul asta... Iar de afine nu ma prea entuziasmez :) Ah si mure primesc de la bunica ;)

      Ștergere
  3. daca erai mai aproape de mine iti aduceam eu cind erau coapte dar asa....sorry...Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh lasa, alta data ;) Sau poate ne mutam aproape de tine, apropo, in ce judet esti? :)

      Ștergere
  4. eu locuiesc in cel mai frumos oras din lume....fiecare cioara isi lauda puiul nuuuu.....in timisoara!!!!mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, ai ce lauda :) Nu am mai fost de 6 ani dar tin minte ca mi-a placut ;)

      Ștergere
    2. ma bucur daca ti-a placut!!!acu sa vezi ca sti ,ai vazut la tv avem si "palmierii" de cind nu ai mai fost tu....heee vezi ce harnicut primar avem(glumeec) ca mie drag DELOCCCC! mirela

      Ștergere
    3. Dada, am vazut si eu palmierii si am cam simtit pe fb cand comentau oamenii ca nu e tare iubit :D

      Ștergere
  5. Bine te-am gasit.
    Dau eu un borcan de dulceata de pere pe unul de piersici :))) . La mine abia a facut piersicutul meu vreo 20 de fructe pe care le vom manca asa . Poate la anul sa am i de dulceata. De fapt am 2 piersici,Unul cu piersici obisnuite, si unul cu piersici mari galbene, buneeee, care a facut 2 fructe anul asta(ca e si el mic :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit <3
      Mmm. Sunt sigura ca i delicioasa dulceata ta ;-)
      Nici eu nu am piersici ci am gasit ieftine si perfecte in livada din apropiere...
      Candva plantam si noi copacei mai multi...:-)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar