Treceți la conținutul principal

La Tartine Gourmande de Beatrice Peltre

Asta e cealalta carte despre care va vorbeam, castigata cu luni in urma de la Books Express. Am visat la ea muuulta vreme, inca de cand Beatrice a anuntat-o pe blogul ei pe care il urmaresc cu mare drag.

Cartea e in limba engleza, e plina de retete minunate si poze extrem de apetisante facute chiar de autoare. Retetele insa sunt nitel mai neobisnuite. Pe langa faptul ca Beatrice e frantuzoaica si gateste retete traditionale exceptionale, retetele mai sunt si in mare majoritate fara gluten. Dar nu va panicati, nu am in plan sa urmez trendurile si sa ma las de gluten, vreau doar alternative pentru un gatit cat mai gustos si variat... :)


Dar sa incep sa va povestesc mai multe despre frumoasa carte. Are peste un kilogram si 300 de pagini, o minunatie numai buna pentru colectie.
In prima parte autoarea ne povesteste despre bucataria ei, despre copilarie, despre ce a inspirat-o de-a lungul vietii si continua sa ne explice de ce avem nevoie pentru un gatit cat mai placut si sanatos, de la echipament pana la ingrediente.
Apoi ajungem la retetele de baza si la tipurile de faina fara gluten. Daca despre faina de orez, mei si orez brun stiam ca-s versatile ei bine faina de alune, migdale, amaranth si quinoa au fost o noutate.
Cel mai tare ma tenteaza reteta de pancakes cu lamaie si faina de quinoa, cu prima ocazie o pun in aplicare.

Retetele pentru brunch si mic dejun sunt ataaat de de multe si  variate, pline de culoare si vitamine, numai bune pentru un start in forta. O sa mentionez doar cateva nume care m-au prins pe mine: Muffins cu mere si orz, granola cu vanilie si nuci, muesli rosu.
Retetele pentru pranz sunt de asemenea foarte faine, dar preferatele mele sunt cele pentru picnic. Pur si simplu proaspete si usor de preparat si transportat.
Sectiunea pentru cina e foarte ofertanta si plina de ingrediente accesibile, multe legume si retete ce necesita gratinarea, preferatele mele :)
Sa va mai vorbesc si despre deserturi sau v-am chinuit destul? Va scutesc si ma scutesc si pe mine de-o pofta si va zic doar ca-s retete sanatoase si incredibil de aratoase. Va anunt si cat sunt de gustoase pe masura ce le pregatesc... :)

O seara faina, dragii mei! Am fugit sa gatesc! La noi ploua si vremea e numai buna pentru ceva fierbinte din cuptor.

Carmen

PS: Cu ce carti noi va mandriti? :)



Comentarii

  1. Mai mult ma ""mandresc decat sa le folosesc.. uff

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh lasa ca ceva inspiratie tot iti dau. Si daca achizitionarea lor te bucura eu zic ca s de folos ;-)

      Ștergere
  2. Carmen, cu asemenea achizitii esti o norocoasa!
    Si poza e faina, faina !

    Camellia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ca sunt ! Iti dai seama ca trebuia sa economisesc ceva vreme sa o pot lua ! :-)

      Ma bucur ca ti place! Inca invat despre arta fotografica si mi place maxim ! <3

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar