Treceți la conținutul principal

Bagels

Imi doresc de foarte mult timp o oala sub presiune. Si mereu aman sa o achizitionez pentru ca una buna nu-i chiar ieftina. Ei si cand am vazut la draga de Laura premiul acordat m-am hotarat sa particip cu reteta de bagels la concursul organizat de Laura Adamache si Delimano.

De ce tocmai reteta asta am ales-o? Pentru ca am pregatit-o de nenumarate ori deja si toata familia suntem atat de indragostiti de minunatii covrigi incat cu greu reusim sa lasam cateva zile sa treaca fara sa-i avem pe masa....


Si pe buna dreptate acum, ia priviti si voi cum arata! Atat de aratoase si delicioase, cu miez moale si dens, coaja usor crocanta si numai bune de umplut. Chiflele ideale pentru chiftelele mele de soia :)


Ingrediente:

- 500 g faina
- 15 g drojdie proaspata, 7 g drojdie uscata
- 2 lingurite rase sare
- 250 ml apa calduta
- un ou mediu
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite ulei de masline ( eu am pus de floarea soarelui, presat la rece )



Preparare:

Intr-un vas dizolvam drojdia cu zaharul si jumatate din cantitatea de apa. Faina o amestecam cu sarea. Intr-un vas incapator asezam faina, facem o gropita in mijlocul ei si acolo turnam amestecul cu drojdie,oul usor batut, restul de apa si uleiul.

Amestecam totul bine cu o lingura si cand capata aluatul consistenta il framantam pe o planseta infainata timp de 10-15 minute pana devine elastic.
Il lasam la crescut 45 de minute intr-un loc cald si ferit de curent.

Dupa ce si-a dublat volumul il impartim in 12 bilute cat mai egale, bilute pe care le aplatizam usor si introducem cu grija degetele mari in mijlocul cercurilor, formand ineluse.
Inelusele obtinute le oparim 30-40 de secunde in apa clocotita, le scoatem cu spumiera si le scurgem bine apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le presaram cu susan sau mac si le dam imediat la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca. 15-20 minute.
Laura unge cu albus inelusele proaspat oparite si abia apoi le presara cu seminte dar nu prea suport albusul peste aluat asa ca am sarit peste partea asta :)


O seara cat mai faina,
Carmen

PS: Dati o fuga pana pe blogul sus mentionat si inscrieti-va si voi, inca mai aveti timp! :)

Comentarii

  1. minunat ti-au iesit! M-am indragostit de ele de la prima vedere...asa ca fur una, altfel nu se poate :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna reteta,insa la concurs s-a castigat "cu pile" ,premiata Angela nu a respectat cerintele enuntate !
    (diana)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, noi sa fim sanatosi ;) Lasa ca o sa ne surada norocul alta data!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar