Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie 25, 2013

Purcelusi dulci din aluat

I-am incercat acum cativa ani, cand  locuiam la parinti dar pentru Thomas nu i-am facut inca si nu-mi dau seama de ce :D Pentru ca a fost extrem de incantat de ei si i-a mai cerut :) Asadar clar ii refacem curand... Reteta e dintr-o carte din Germania dar nu am urmat-o intocmai , in loc de umplutura cu nuca eu am pus branza iar modul de asamblare a fost muuult simplificat din... lene :D Ingrediente ( 10 bucati) - 500 g faina - 30 g drojdie proaspata - 60 g zahar ( brun, in cazul meu) - 60 g unt - 250 ml lapte caldut - coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare - un ou Pentru umplutura: Eu am pus cca. 300 g branza dulce, amestecata cu putin zahar, coaja si zeama de lamaie, dar puteti sa ii umpleti cu nuca, mac, gem sau le puteti lasa simple, atunci sunt si mai usor de facut ;) Preparare: Se pune faina intr-un vas adanc, se face o adancitura in mijloc in care se amesteca laptele, zaharul si drojdia cu putina faina si se lasa maiaua obtinuta la crescut pentru 15 min