marți

Platouri cu picior diy

Sunt adesea intrebata despre platourile cu picior, de unde le cumpar ... Se pare ca sunt tot mai indragite :) Ei bine dragii mei, am doar 4 asemenea specimene, doua mostenite si doua cumparate de la piata de vechituri, restul sunt improvizate dupa nevoie.
Si pentru ca mi-e greu sa scriu in fiecare e-mail in parte detalii ( nu ca nu mi-ar fi drag, dar timpul asta ne ucide pe toti....) m-am decis sa va vorbesc pe blog cum obtin eu platouri cu picior dragalase si unice.

In primul rand, avem nevoie de farfurii de diferite marimi si forme. Pe urma cautam bine prin casa pahare, suporturi pentru oua si alte cescute dragalase pentru piciorul platourilor. Si cel mai important, cumparam un lipici de foarte buna calitate, eu ador Bison Power Adhesive cu doua componente, ca si cel de aici.  Nu-i tare ieftin dar merita fiecare banut :)

Stiti cat de mult imi plac farfuriile desperecheate? Fix ele sunt cele mai perfecte pentru acest mic proiect ;)

Dupa ce ne-am hotarat ce picior primeste fiecare farfurie trecem la treaba: Dam cu smirghel ambele suprafete ce trebuie sa le murdarim cu lipici ( smirghelul e inclus in setul pentru lipit Bison ), stergem praful rezultat , amestecam cele doua componente ale lipiciului conform indicatiilor de pe ambalaj si aplicam pe picior ( ceasca, pahar, suport lumanare etc.) apoi fixam bine farfuriuta peste. Stergem cu grija orice urma de lipici nelalocul ei, odata uscat nu ii mai putem face nimic... 

Lasam sa se usuce lipiciul  24 de ore dupa care ne bucuram de noile noastre platouri superbe si unice! :)

Daca nu va indurati sa le lipiti laolalta puteti proceda ca si mine uneori :) Pur si simplu le suprapuneti si asezati     cu grija prajiturile in ele. Desigur ca metoda functioneaza cel mai bine pentru food photography si mai putin la mesele unde sunt invitati mai ales copii :)


Sper din suflet ca v-am fost de folos si abia astept sa vad ce platouase mesteriti voi, asa ca nu ezitati sa-mi trimiteti poze ;) Cu acordul vostru le voi pune pe blog :)

Spor la faurit mici minuni!
Carmen

Ps: Ce anumea ati dori sa mai vedeti pe blog? :)
Cititi mai mult >>