Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din septembrie 17, 2013

Ketchup a la mama

Pentru ca asta e prima postare din judetul Bn nu puteam sa va arat altceva decat vestitul ketchup al mamei. Atat de vestit incat jumatate din oras il prepara. Glumesc, desigur. Inca nu am facut o statistica... :) In orice caz minunatia asta e atat de buna ca eu am ajuns sa o folosesc de la tocanite la sarmale si ciorbe plus ca si sos la cartofi si ocazional la carne. E un sos atat de complex si delicios, nu mai prepar alte paste de ardei sau rosii pentru mancare de cand am preluat reteta... Ingrediente ( 18-20 borcane de 370 ml. eu fac portie dubla si ma tine toata iarna ;) ) - 2 kg gogosari rosii - 2 kg ardei kapia rosii - 5 kg rosii sau 2 l bulion fiert - 2 cepe ff mari - 2 capatani mari de usturoi - 250 ml ulei - 2 g piper macinat - 8 g sare - 150 ml otet - 2 ardei iuti ( obtional ) - 250 g zahar Preparare: Toate legumele le curat de coaja si seminte ( dupa caz ) , le spal si se pot prepara in doua moduri. Pe vremuri foloseam o metoda mai ane