Treceți la conținutul principal

Targul de la Negreni 2014

Happy Martie, dragile mele! A iesit soarele la noi, parca-parca vine primavara! Abia astept caldura.
Asa m-am saturat de frig si vreme mohorata, aproape as zice ca prefer canicula. Aproape...

Dupa ultima postare am primit multe mesaje pe blog dar si mesaje private si se pare ca majoritatea doreste sa vada ce prostioare am mai cumparat de la second si targuri de vechituri. O sa incep cu cele cumparate de la Negreni.

Nu, nu am poze de la targ. M-a luat sotul prin surprindere, nu aveam nici camera la mine, nici telefon. Da, eu mai plec de acasa fara telefon, stiu. O ciudata.
Oricum, mai bine asa. Am cumparat chestii atat de grele, incat abia le caram. Sa-i mai port de grija si camerei, fix aia imi lipsea. Promit sa fac poze anul asta, daca nu ploua iar. Pe ploaie nu scot camera nici sa ma platiti. Am scos-o la mare si era sa regret. Dar asta e alta poveste, pentru alta zi.
Acum va prezint rapid comorile si fug iar la lucru.

Era cat pe ce sa prind setul asta intreg, haha, nope. Nu am eu asa noroc. Oricum, ma bucur ca sunt cate 3 farfurii din fiecare, e perfect pentru cand mancam doar noi. E tare primavaratic modelul si cred ca o sa-l scot sezonul asta mai des din dulap... Toate au costat 10 lei, nenea de la care le-am cumparat abia astepta sa scape de bietele farfurii. :) 

Astea toate par imense in poze, in realitate de exemplu lingurita are 10 cm. Imi plac tocmai pentru ca incap usor in cadru pentru fotografii de food. Lingurita a fost 1,5 lei. Restul nu mai retin.

Ceainicul asta l-am vazut atat de des in diferite reviste incat am cam devenit obsedata sa gasesc unul din colectia Countryside de la Staffordshire . La targ nici nu speram sa gasesc ceva ok, intreg si la pret decent. M-am bucurat cu atat mai mult cand l-am negociat la 25 lei. Mai ales ca unul la fel am vazut pe ebay la preturi peste 100 de dolari!! Iei meee! 

Daca cititi postarea stand in picioare, va rog eu fain sa luati loc. Ceea ce urmeaza e foarte posibil sa va socheze si marcheze pe viata. Hahaha. Asta daca iubiti cartile, asa ca mine. 
Tot ce vedeti mai jos m-a costat 20 de lei! Adica 1 leu bucata. Inca ma uit la ele si nu-mi vine sa cred...

Imi place la nebunie sa le rasfoiesc, sa ma inspir din ele. Chiar daca majoritata sunt din anii '60 parca au poze mai frumoase si print mai calitativ decat multe carti de la noi din tara :)


Si mai e un detaliu pe care il pretuiesc in mod deosebit. Am gasit in multe carti insemnari, pagini de ziare, liste de cumparaturi. E atat de placut sa stii ca cineva a tinut la cartea asta care acum e in posesia ta...



Atat din Negreni, pentru moment. Si in 2015 am cumparat cateva chilipiruri, o sa le prezint curand. 
Pana atunci ia ziceti, va place ce am cumparat? Ce anume va incanta cel mai tare si va doriti si voi? :)

Hugs,
Carmen

Comentarii

  1. Mie imi pare rau ca cartile de bucate sunt in germana; spre rusinea mea, n-am ramas cu mai nimic (mai bine zis chiar cu nimic) dupa 8 ani de germana. Si in plus, mi-a parut atat de rau ca la facultate, la studiile de licenta, cica se putea alege dintre engleza, germana si franceza ce sa studiem ca limba straina dar, defapt, nu inteleg de ce eram constransi sa facem strict engleza.

    P.S.: Vrei sa spui ca esti o persoana normala ca nu-ti iei tot timpul telefonul la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, mie imi pare bine! Eu sunt disperata sa pun mana pe ceva in germana, sa citesc. Simt ca in ultimul timp vb mai bine engleza, iar germana stiu la nivel avansat.

      Merci! Ma dispera uneori sa fim controlati non stop si la dispozitia tuturor, stii ce zic? ;)

      Ștergere
  2. Bine ai revenit,ceainicul e de vissss si farfuriile... ce sa mai zic de pretul la carti....soccc! Sa le folosesti cu sanatate! PS.imi place fraza asta,AR TREBUI SA O APLIC SI EU ,,Merci! Ma dispera uneori sa fim controlati non stop si la dispozitia tuturor, stii ce zic? ;) ,,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :)

      Stiu ce zici. Foarte bine chiar :) Eu deconectez si tel. fix in weekend... :)

      Ștergere
  3. In sfarsiiit...ma bucur ca ti-ai rupt din timpul tau sa-l imparti cu noi.
    Din cand in cand mai trec si eu pe la targul de vechituri si mai iau cate ceva si da,si eu am intalnit carti la 1 leu...chiar ultima data era un teanc de carti lasate acolo,aruncate,unde au avut taraba.
    In ordinea preferintelor...primul e superbul ceainic si apoi farfuriile,apoi...restul. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, eu sufar cand vad carti aruncate! Ma doare inima... :)
      Iubesc cartile, cred ca deja stie toata lumea asta. Mai putin familia mea :D

      Ștergere
  4. Lesin! Abia astept Negreniul an de an, parca nu mai am rabdare :)))
    Faine mandreturi ai luat tu acolo. Eu in 2014 m-am intors acasa cu 5 perechi de papuci..am refuzat sa merg in zona vechiturilor de pus in poze :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa si eu! Mi e atat de dor de cotrobait prin chestii :)
      Uite, eu nu am mers la haine , ma umpleam de genti si papuci si rochii...
      Oricum am mers la spartul targului, de aia am si prins preturi asa bune. Anul asta la fel fac :)))
      Altfel fac credit pentru props, Doamne feri! :D

      Ștergere
  5. Auzi, ar trebui sa tragi o fuga pana la Koloszvar intr-o sambata sa mergem in Oser si sa ne luam chestii-trestii :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar sambata e? :( Ca eu atunci nu pot :((((

      Ștergere
    2. Este si duminica ceva mi micut in zona Expo Transilvania..dar nu stiu detalii ca n-am fost niciodata

      Ștergere
    3. Aham, bine de stiut, merci! :) Desi eu vin miercurea la cj, ca atunci am timp :D
      Magazinase sh cu farfuri mai sunt prin Cj? :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un comentariu! ♥

Postări populare de pe acest blog

Coafuri pentru par scurt :)

V-am promis niste sugestii de coafuri pentru parul scurt, si chiar daca le postez cam tarziu sper sa va inspire :) Par scurt+bucle = look angelic, parerea mea :)) Cu grija totusi sa fie buclele aranjate, nu pudel style :)  Sau parul super-tapat (tunsoarea mea e asa :))  Pentru parul un pic mai lungut niste bucle lejere si o agrafa eleganta sunt alegerea perfecta... Sau parul prins simplu la spate, wild :)  Sursa foto aici Voi ce coafura o sa alegeti pentru Revelion? Chiar daca stati acasa, nu uitati sa fiti frumoase :)) ;)

Tarta cu capsuni si ciocolata, desert festiv de efect, rapid, usor, cu blat de casa pufos si aromat, super insiropat

 Hello, Am revenit cu un desert de vis care pare super greu de facut si impresioneaza prin aspect si gust, dar e super usor de facut de fapt. Dar asta nu trebuie sa stie nimeni, shhh! Ramane secretul nostru! :) Blatul de casa moale si pufos se imbina perfect cu capsunile zemoase, ciocolata fina si frisca spumoasa. Iar la partea deco va puteti juca dupa inspiratie, fie decorati doar cu fructe, fie apelati la flori de sezon. Cu trandafiri sunt sigura ca arata super fain, dar si cu flori de camp! Aveti doar grija sa nu folositi flori otravitoare! Un search pe Google inainte e super recomandat! :) Daca ii dati o sansa nu uitati sa imi trimiteti poze pe Instagram sau Facebook! :) Daca nu ma urmariti inca pe social media, aici gasiti link spre Instagramul meu ( unde postez muult mai des retete si sfaturi utile ) iar aici gasiti link spre contul meu de Facebook ! Spor la preparat si pofta buna sa aveti! Ingrediente blat ( pentru 8-10 portii ):  - 100 g de zahar - 100 g de faina - 20 g de

Ritese (de post )

Turtele astea le mancam in copilarie cu mare placere, fie ca le facea mama sau bunica. Ele le numesc "ritose" dar tot cautand pe internet se pare ca denumirea corecta e ritese. Asta nu schimba cu nimic faptul ca-s absolut delicioase, crocante la exterior si moi si elastice la interior... Plus ca se pot servi atat dulci cat si sarate, eu le prefer cu magiun de prune sau cu branza sarata, salata si diferite chiftelute vegetale. Si pentru ca nu le-am mancat de peste un an si-mi era teribil de pofta, mi-am chemat ajutorul de bucatar si am purces la treaba: Ingrediente (12 bucati ) - 500 ml apa - 1 lingurita sare - 1 lingurita bicarbonat de sodiu - cca. 900 de grame faina ( eu am folosit faina pentru paine, de la moara, e ff neagra in comparatie cu cea din comert... ) - cateva linguri ulei Preparare: Intr-un vas incapator punem faina, formam o gropita unde adaugam sarea si turnam incet apa calduta amestecata cu bicarbonat de sodiu. Amestecam usor cu o lingura, iar